Onwin Giriş
İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Çevreye zarar veren ve Z kuşağının favorisi bu meyveye karşı sert uyarı

Çevreye zarar veren ve Z kuşağının favorisi bu meyveye karşı sert uyarı

Avokado özellikle Y ve Z kuşağının kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelirken, bir bitki uzmanı bu popüler meyvenin çevreye verdiği zararlar konusunda uyarıda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Avokadoların Popülerliği Artıyor

Avokadolar, son zamanlarda kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi ve "milenyumların favorisi" olarak adlandırılıyor. Sağlıklı besin değeri ve kremsi yapısıyla dikkat çeken bu meyve, her öğünde rahatlıkla tüketilebiliyor. Ayrıca, sosyal medyada da büyük ilgi görüyor ve Z kuşağının yüzde 62'si avokado hakkında paylaşımlar yapıyor.

Uzman Uyarısı: Avokado Çekirdekleri Tehlikeli Olabilir

Ünlü bitki uzmanı Alan Titchmarsh, avokado severleri uyardı. Uzman, bu meyvenin çevresel etkileri ve özellikle çekirdek çıkarırken yaşanabilecek el yaralanmaları riskine dikkat çekti. Avokadoların büyük bir kısmının yağmur ormanlarının kesilmesiyle elde edilen alanlarda yetiştirildiğini ve bu durumun çevresel zararlara yol açtığını belirtti.

Avokado Tüketiminin Çevresel Etkileri

Alan Titchmarsh, avokadoların çevre dostu bir seçenek olarak görülmesinin yanıltıcı olduğunu vurguladı. Uzman, klasik kahvaltılık seçeneklerin (örneğin kahvaltılık gevreklerin) gezegen için daha iyi alternatifler olduğunu dile getirdi. Avokadolar genellikle uzak tropikal bölgelerde yetiştirildiği için, uzun mesafeler kat ederek tüketicilere ulaşıyor. Bu durum, avokadoların karbon ayak izinin yüksek olmasına neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *