04 Şubat 2025
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Datça'nın Görülmesi Gereken 7 Eşsiz Koyu

Datça'nın Görülmesi Gereken 7 Eşsiz Koyu

Muğla ilinin Datça ilçesi, Türkiye'nin en göz alıcı tatil noktalarından biri olarak bilinmektedir. Berrak denizi, zarif koyları, bakir doğası ve huzur veren atmosferiyle ünlüdür. Ege Denizi ile Akdeniz'in birleşme noktasında konumlanan Datça, 235 kilometrelik sahil şeridiyle Türkiye'nin en uzun sahil bölgesine sahiptir. Datça'da unutulmaz bir deniz ve güneş dolu tatil geçirmek isteyenler için en güzel koyları keşfetmek keyifli olacaktır.

En Güzel Datça Koyları
1. Kargı Koyu

Kargı Koyu, Datça Merkeze 3 km uzaklıkta yer alan Datça’nın nefes kesici güzellikteki koylarından biri. ‘Datça’da yüzülecek en güzel koy’ olarak biliniyor. Denizin dibi çakıllı ve taşlı olduğu için buraya gelmeden deniz ayakkabısı almanız suya giriş çıkışınızı oldukça kolaylaştırır.

Kargı Koyu’nun en karakteristik özelliği etrafı dağlarla çevrili olduğu için kuzeyden gelen rüzgarlara kapalı, bu sebeple denizin suyu kapalı havalarda bile diğer koylara göre daha sıcak oluyor. Burada kamp yapabileceğiniz işletmeler de var ücretsiz olarak çadır kurabileceğiniz yerler de. Plajda pek çok işletme var.

2. Balıkaşıran Koyu
Balıkaşıran Koyu, Datça’da kamp yapmak isteyenler için çok hoş bir alternatif. Marmaris-Datça güzergahında yer alan bu harika koy, Ege Denizi ile Akdeniz’in birleşti noktada yer alıyor. Datça’ya varmadan yarımadanın daraldığı yerde. Kafa dinlemek için mükemmel bir koy. Denizi tertemiz ama deniz kestanelerine dikkat etmek gerek.

Palamutbükü Akvaryum Koyu, Palamutbükü’ne geldikten sonra Akçabük’e doğru giderken yolun kenarında kalan ufak bir koy. Datça denince muhtemelen akla gelen ilk yer de burası. Berrak kıyısı ve upuzun plajı ile Palamutbükü çok etkileyici bir coğrafyaya sahip. Bu koyda kamp yapmak ücretsiz. Ancak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz en yakın yer 2 km mesafede olan Palamutbükü’nde.

Her ne kadar diğer koylar kadar büyük olmasa da ücretsiz bir yer olduğu için sıklıkla tercih ediliyor. Burada kamp yapmayı düşünüyorsanız eğer erkenden gidip çadırınızı kurmanızı tavsiye ederim. Merkezden sonra bol virajlı, çok kıvrımlı yollardan geçerek yaklaşık 40 dakikada Palamutbükü’ne ulaşabilirsiniz.

4. Kurubük
Kurubük, Ovabükü’nden yola çıkıp Palamutbükü’ne doğru giderken yol kenarında kalan ilk koy. Güneşin koya vurduğu saatlerde tıpkı bir akvaryum gibi görünüyor. Suyun içinde büyük kayalar, taşlar olduğu için Kurubük’e deniz ayakkabısı ile girmenizi tavsiye ederiz.

Kurubük, yeşil doğası ve sakinliği ile Datça severlerin uğrak noktası. Burada ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz. Ancak etrafında herhangi bir işletme bulunmadığı için burada kamp yapmayı düşünenlerin bütün ihtiyaçlarını yanında getirmesi gerekiyor.

5. Hayıtbükü

Hayıtbükü, Mesudiye köyüne bağlı. Koy rüzgarsız ve denizi sığ, yaklaşık 400-500 metre uzunluğunda. Bir uçtan diğerine rahatlıkla yüzebilirsiniz, denizi pırıl pırıl. Çocuklu aileler de bu nedenle Hayıtbükü’nü sıklıkla tercih ediyor. Koyun çevresi dut ağaçlarıyla dolu.

Hayıtbükü, Datça’nın pansiyon ve apartların yoğun olduğu bir bölge. Sezonun düşük olduğu dönemlerde bu pansiyon ve apartların şezlong, şemsiyelerini kiralayabilirsiniz. Yemek yemek ya da birşeyler içmek isterseniz etrafta çok sayıda kafe ve restoran da var. Hayıtbükü’nden yürüyerek Kızılca büke de gidebilirsiniz. Ayrıca yarım saat uzaklıktaki limandan arabalı vapura binip 2 saatte Bodrum’a gidebilirsiniz.

6. Kızılbük, Gabaklar Koyu

Kızılbük, Hayıtbükü’nün hemen solunda kalıyor. Koydaki Gabaklar Pansiyon nedeniyle Gabaklar Koyu ;olarak da biliniyor. Mesudiye Köyü’nün üç bükünden birisi Kızılbük. Hayıtbükü’ne kıyasla daha geniş bir plaja ve çakıllı bir kumsala sahip. Koy, tam bir dinlenme ve inziva alanı. Gereksiz kalabalık yok. Kendinizi yalıtılmış hissedip, kalabalıklardan uzakta olmanın tadını çıkartabilirsiniz.

Hayıtbükü ile Gabakların arası 500 metre mesafede. Toprak yoldan manzarayı seyrede seyrede gitmeniz 10 dakikanızı alıyor. Bungalovda konaklamayı sevenler için uygun olabilecek bu koyun bol yeşille çevrili. İşletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, ahşap masaların olduğu gölgeli bölüme de yerleşebilirsiniz. Şezlonga para vermek istemeyenler için plajın ücretsiz bir alanı da var.

7. Akçabük
Akçabük Koyu, Küçük Akvaryum’un az ilerisinde kalan harika bir koy. Yolun hemen kenarında kalıyor ve küçük bir plajı var. Burada herhangi bir tesisi ve araba park etmek için geniş bir alanı yok.

Maviyle yeşilin her bir tonunu görebileceğiniz harika bir denizi var. Tesis olmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var. Eğer yanınızda şemsiyeniz yoksa hemen koyun yakınındaki yeşil çam ağaçlarının altında dinlenebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *