İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Dünya Yunanistan, ülkesindeki göçmenleri Türkiye'ye gönderme hazırlığında

Yunanistan, ülkesindeki göçmenleri Türkiye'ye gönderme hazırlığında

Yunanistan, yasa dışı göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesini hızlandırmak için gözaltı sürelerini uzatmayı ve Türkiye’yi “güvenli üçüncü ülke” ilan etmeyi planlıyor. Hükümet, AB politikalarıyla uyumlu daha sert bir göç stratejisine yöneliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı, ülkede yasadışı bulunan göçmenleri gönüllü ya da zorunlu olarak geri göndermeyi amaçlayan daha sert önlemler üzerinde çalışıyor.

Hükümet, mevcut yasal çerçeve içinde 18 aya kadar gözaltına alma olanağını kullanmayı değerlendiriyor. Bu adımlar, Avrupa Birliği’nin yeni göç politikaları doğrultusunda şekillenen daha katı ulusal bir stratejinin parçası olarak görülüyor.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, AB’nin öngördüğü geri gönderme düzenlemelerine tam destek verdiklerini söyledi. “Yunanistan’a yasal yollarla gelen sığınmacılar kabul edilecektir. Ancak yasa dışı yollarla girenler için geri gönderme süreci işletilecektir,” dedi.

Göç ve İltica Bakanı Makis Voridis ise, reddedilen sığınma başvurularına rağmen ülkede kalan yaklaşık 80.000 göçmen bulunduğunu açıkladı.Voridis, yasal baskının artırılacağını ve bazı mahkeme kararlarına itiraz edilebileceğini ifade etti.

Bakanlık, Türkiye’nin “güvenli üçüncü ülke” olarak tanınması yönünde çalışmalar yürütüyor. Bu statünün kabul edilmesi durumunda, Türkiye’den gelen göçmenlerin iltica başvuruları doğrudan reddedilebilecek.

Voridis ayrıca, yasal göç alanındaki aksaklıkları kabul etti ve yabancı iş gücünün ülkeye entegrasyonu için yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Bu reformların yerel istihdamı olumsuz etkilememesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *