Uykuya Dalmanın Kolay Yolları Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler!

Evde ustalar gibi lahmacun yapmak artık mümkün! Bu tarif sayesinde dışarıdan lahmacun siparişi vermeyi sonlandırabilirsiniz. Lahmacun, herkesin favorisi olan bir lezzet olsa da kendi mutfağınızda yapmak daha sağlıklı ve ekonomik olabilir. İncecik hamuru, leziz kıymalı harcı ve fırından yükselen muhteşem kokusuyla ev yapımı lahmacun, aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. İşte adım adım evde lahmacun yapımı!

Lahmacunun Ev Yapımı Tarifi

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve artık bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte, ev yapımı lahmacun tarifi!

Gerekli Malzemeler

Evde lahmacun yapmak için şu malzemelere ihtiyacınız olacak:

Hamur için:

- 4 su bardağı un

- 1 paket instant maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 1 su bardağı ılık su

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harç için:

- 300 gram dana kıyma

- 1 adet büyük kuru soğan

- 2 adet domates

- 1 adet yeşil biber

- 2 diş sarımsak

- Yarım demet maydanoz

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı pul biber

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamurun Hazırlanışı

Unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını açarak mayayı, şekeri ve ılık suyu ekleyin. Tuz ve zeytinyağını da ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olunca üzerini streç film ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç Harcın Hazırlanışı

Kuru soğanı, domatesi, yeşil biberi, sarımsağı ve maydanozu ince şekilde doğrayın. Ardından kıymayı ekleyerek biber salçası, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla birlikte iyice karıştırın. Harcı dinlenmeye bırakın.

İLGİLİ HABERLER