Mercimek Köftesi Tarifi
Türk mutfağının en sevilen ve popüler tariflerinden biri olan mercimek köftesi, sağlıklı bir ana yemek alternatifi sunmanın yanı sıra misafirlere ikram edilebilecek nefis bir aperatif olarak da öne çıkıyor.
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
Yarım bağ taze soğan
Yarım bağ maydanoz
3-4 dal taze nane (isteğe bağlı)
Yapılışı
İlk olarak mercimekleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Mercimek piştikten sonra altını kapatın ve mercimeklerin üzerine ince bulguru ekleyin. Karıştırarak bulgurların da şişmesini sağlayın.
Bulgurlar ve mercimekler karıştığında, soğanı rendeleyip bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Kavrulmuş soğanı, mercimek-bulgur karışımına ekleyin.
Ardından tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Limon suyunu, ince doğranmış taze soğanı, maydanozu ve taze naneyi de ekleyin.
Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde şekil vererek köfteler hazırlayın.
Hazırladığınız mercimek köftelerini marullarla servis edebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz!