Ev yapımı bisküvilerle hazırlanan pratik tatlı tarifi! İftar yemeğinden sonra çay keyfini tamamlıyor

Ramazan ayının ortalarında olduğumuz bu günlerde kuşkusuz yemeklerden sonra tatlı yeme ihtiyacı oluyor. Özellikle hafif tatlılar çok fazla tercih ediliyor. İşte evde bisküviyle yapılan en kolay tatlı tarifi.

Evinde nostaljik bir hava oluşturmak isteyenlerin tercih edeceği bu tatlıyı herkes çok sevecek. Evde bisküviyle yapılan tatlılar her zaman ilk tercihlerden olmuştur. Hem yapımı basit hem lezzeti fazla. Ramazan ayında da özellikle hafif olmaları dolayısıyla tercih edilen bisküvili tatlılar çayın yanına çok yakışıyor.

EVDE BİSKÜVİYLE YAPILAN EN KOLAY TATLI TARİFİ
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından bisküvili tatlılar basit yapımları ve lezzetli olmalarıyla sık sık tercih ediliyor. Damaklarda yer eden bu tatlılar şipşak hazırlanabiliyor. Bu tariflerde esas olan malzemeler de bisküvi ve süt oluyor.

Tercih edeceğiniz herhangi bir sade bisküvi ile bu tatlıları kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte bisküviyle yapılacak en kolay en hafif tatlı.

BİSKÜVİLİ PASTA
Bu pastayı herkes çocukluğunda mutlaka tatmıştır.

Nostaljik bir pasta olan bisküvili pasta lezzetini hiçbir zaman kaybetmedi. Bu pastayı özellikle çocuklar bayılarak yiyor.

Altta sütte yumuşamış bisküviler üzerinde kakaolu puding ile bu hasta aslında her yaşa hitap ediyor.

Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı süt

3 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
Üzeri için;
Bisküvi
Çilek

BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ HAZIRLANIŞI


Bu tarifte ilk olarak muhallebimizi hazırlayalım.

Derin bir tencereye un, kakao, toz şeker ve sütü alalım.

Muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirelim.

Muhallebi koyu bir kıvam alınca da içine tereyağı ve vanilya ekleyelim.

Orta büyüklükte bir borcama petibör bisküvileri dizelim. Üzerine muhallebiyi boşaltalım.

Muhallebiyi yaydıktan sonra diğer kata geçelim.

Aynı işlemi 4 kat bisküvi 4 kat muhallebi olacak şekilde yapalım.

Pastayı oda sıcaklığında 2 saat bekleterek servis yapabilirsiniz.

Dolaptan çıkardıktan sonra süslemesini yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER