Türkiye menşeli bir restoran zinciri olan Emirgan Sütiş’in Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da şubeleri bulunmaktadır. Sütiş’in hikayesi Mevlüt Kocadağ ile başlamaktadır. 1850’li yıllarda Gürcistan topraklarında yer alan Batum şehrinde yapılan pasta ve hamur işleri ile meşhur olan Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve aynı dönemde yaptığı sütlü tatlılarla meşhur olan Sütçü Ahmet’in de damadıdır.
MEVLÜT KOCADAĞ KİMDİR?
Emirgan Sütiş’in sahibi olan Mevlüt Kocadağ, Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve Sütçü Ahmet’in damadıdır. 1982 yılında Taksim, 1986 yılında Emirgan şubesi açılan Sütiş, Kocadağ Ailesi tarafından yönetilmektedir.
Dünden bugüne başarının anahtarı olarak görülen tüm sütlü tatlıların reçetelerini, hala orijinaline sadık kalarak hazırlayan Emirgan Sütiş, 70 yıllık bir deneyimin getirdiği ürün ve hizmet kalitesinin kaynağı ile misafirlerine her daim memnuniyet sunmaktadır.