TÜBİTAK’tan bilimsel eğitim ve etkinliklere destek programı

TÜBİTAK, bilim ve teknoloji alanındaki eğitim ve etkinliklere destek vermek amacıyla yeni çağrılar açtı. Başvurular 14 Şubat’a kadar BİDEB Başvuru Sistemi üzerinden yapılabilecek.

TÜBİTAK'tan Yeni Destek Programları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bilimsel etkinliklerin ve eğitimlerin desteklenmesi amacıyla yeni bir çağrı başlattı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen programlarla, bilim ve teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri teşvik edilecek.

Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı

"Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı" çerçevesinde, yüz yüze ya da çevrim içi bilimsel eğitim etkinlikleri, kamu kurumları ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilimsel aktiviteler desteklenecek. Bu program, bilim ve teknoloji alanlarında gelişimin arttırılmasına katkı sağlayacak.

Proje Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı

Bir diğer program olan "Proje Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı", TÜBİTAK’ın ulusal ve uluslararası programlarına yönelik AR-GE ve yenilik projelerinin nicelik ve niteliklerinin geliştirilmesi için düzenlenen proje yazma eğitimlerini destekleyecek. Bu destek, doktora öğrencileri ve tıpta uzmanlık, sanatta yeterlik gibi yüksek akademik unvanlara sahip araştırmacılara yönelik teorik ve pratik proje yazma eğitim programlarını kapsayacak. Bu tür etkinliklerin destek üst limiti 195 bin lira olarak belirlenirken, etkinliklerin süresi bilimsel eğitimlerde 7 iş günü, proje eğitimlerinde ise 3 iş günü ile sınırlı tutulacak.

Yurt İçi ve Yurt Dışındaki Etkinliklere Destek

TÜBİTAK, bilimsel etkinliklerin yurt içi düzenlenmesine de destek verecek. "Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı" ile kongre, konferans, sempozyum, kolokyum ve çalıştay gibi etkinliklerin organizasyonuna finansal katkı sağlanacak. Etkinliklerde yurt içi ve yurt dışından davet edilen konuşmacıların yol ve organizasyon giderleri karşılanacak. Bu destek programının üst limiti ise 117 bin lira olacak.

Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı

"Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı" ise, Türkiye'de düzenlenen çok katılımlı uluslararası etkinliklere katkı sağlayacak. Yurt içi ve dışı davetli konuşmacıların giderleri ve organizasyon masrafları bu programla karşılanacak. Bu tür etkinlikler için verilecek destek 365 bin liraya kadar çıkabilecek.

İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı

"İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı" kapsamında ise, Türkiye'deki bilim insanlarının, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yürütülen programlarla belirli ülkelerle ortaklaşa gerçekleştireceği bilimsel etkinliklere de destek sağlanacak. Bu yıl için Çin, Almanya, İngiltere, Güney Kore, İran, Çekya, Sırbistan, Malezya ve Endonezya ile yapılan işbirliği anlaşmaları doğrultusunda, etkinlikler için 195 bin lira destek verilecek.

Yurt Dışı ve Yurt İçi Etkinliklere Katılım

TÜBİTAK, yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklerde bildiri sunacak araştırmacılara da destek sağlıyor. "Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı" çerçevesinde, araştırmacıların yurt dışındaki bilimsel etkinliklere katılımı için yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti masrafları karşılanacak. Ülkelere göre destek tutarları 1000 dolar ile 2000 dolar arasında değişiyor.

Başvuru Süreci

TÜBİTAK tarafından başlatılan bu destek çağrısına başvurular, 14 Şubat saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER