Sivas ezan vakitleri 10 Mart 2025 | Sivas sahur, iftar saati | İMSAKİYE

Ramazan ayının huzur ve maneviyat dolu ruhunun yaşandığı Sivas'ta oruç tutan Müslümanlar 10 Mart Sivas iftar ve sahur saatleri için araştırma yapıyor. Sahur ve iftar vakitleri ezan saatine göre belirlendiği için sabah ve akşam ezanının saati de en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Oruç ibadetini yerine getirenler için Sivas iftar ve sahur saatlerini haberimizde derledik.

Sivas İmsak Vakti Bilgileri

Sivas halkı, Ramazan ayının manevi atmosferinde iftar ve sahur saatlerine dair araştırmalar yapıyor. Oruç ibadeti, Müslümanlar için birliği ve beraberliği vurgulamanın yanı sıra büyük bir manevi öneme sahiptir.

Orucun Sevabı

İslam'a göre oruç, Allah katında büyük bir sevaba işaret eder. Kur'an-ı Kerim ve hadislerde orucun manevi değeri ve müminlere sağladığı kazançlar sıkça vurgulanmıştır. Oruç, kul ile Allah arasında güçlü bir bağ kurarak dünya ve ahiret saadetini sağlar.

Orucun Fazileti

Peygamber Efendimiz, orucun diğer ibadetlerden farklı bir yerde olduğunu belirterek doğrudan Allah tarafından ödüllendirileceğini ifade etmiştir. Oruç, samimiyetle tutulduğunda geçmiş günahları bağışlayıcı niteliktedir.

Orucun Özel Fırsatları

Oruç tutanlar için Cennette Reyyan Kapısı adında özel bir kapı vardır. Oruç, kişinin sabrını ve iradesini güçlendirerek büyük ecirle mükâfatlandırılmasını sağlar. Ayrıca orucun, kıyamet gününde kul için şefaat edeceği hadislerde ifade edilmiştir.

Oruçun Farz Olması

İslam dininde oruç tutmak, Allah'ın emri olan beş temel ibadet arasında yer alır ve bu nedenle farz kılınmıştır. Oruç, manevi, ahlaki, sosyal ve sağlık boyutlarıyla önemli bir ibadettir ve Allah'a itaatin bir göstergesi olarak kabul edilir.

Orucun Toplumsal Yararları

Oruç, bireyler arasında empatiyi güçlendirir, toplumda dayanışmayı arttırır ve yardımlaşma duygusunu pekiştirir. Ayrıca modern tıp, düzenli aralıklarla oruç tutmanın bedene sağladığı faydaları da desteklemektedir.

2025 Ramazan Bayramı Tarihleri

- Ramazan Bayramı arifesi: 29 Mart Cumartesi

- Ramazan Bayramı 1. Günü: 30 Mart Pazar

- Ramazan Bayramı 2. Günü: 31 Mart Pazartesi

- Ramazan Bayramı 3. Günü: 1 Nisan Salı

Orucu Bozan Durumlar

Oruç, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmayı gerektirir. Sigara, nargile gibi maddeler ile tiryakilik gereği alınan maddeler orucu bozar. Ayrıca ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

İLGİLİ HABERLER