Yer Fıstığı İle İlgili Şaşırtıcı Detaylar ve Sırlar Ortaya Çıktı!

Yer fıstığı, son yıllarda popülerliği artan ve birçok insanın favorisi haline gelen bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu sağlıklı ve lezzetli yemiş hakkında pek çok bilinmeyen detay bulunmaktadır. Yer fıstığıyla ilgili merak edilenleri ve bilinmeyenleri açıklıyoruz!

Yer Fıstığı Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler

Yer fıstığı fındık ailesinden gibi görünse de baklagiller familyasının bir üyesidir. 350 gram fıstık ezmesi yapmak yaklaşık 600 gram yer fıstığına ihtiyaç vardır. Şimdilerde özellikle sporcuların fazlasıyla tükettiği fıstık ezmesi, hepimizin düşündüğünden daha eski.

Fıstık Ezmesinin Tarihi

Uzmanlar, fıstık ezmesinin Aztekler tarafından ortaya çıkarıldığına inanıyor. Fıstık ezmesi yapmanın öncelikli kuralı, karışımın en az % 90'ının fıstık olmasıdır.

Arachibutyrophobia Nedir?

Bu terim fıstık ezmesinin yerken damağa yapışma korkusunu ifade eder. Yani, fıstık ezmesi yedikten sonra ağzınızın yapışmasıyla ilgili endişelenen kişilerde görülebilir.

Yer Fıstığının Sağlık Faydaları

Yer fıstığı harika bir antioksidan, besin, mineral ve vitamin kaynağıdır. Zengin içeriği ile gelişmeyi ve büyümeyi destekler.

Söyleşi: Süt İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Dr. Neriman İnanç ve Ebru Akel'in katılımıyla gerçekleşen, sütle ilgili doğru bilinen yanlışları ve göz ardı edilen gerçekleri konuştuğumuz söyleşimiz yayında. 

İLGİLİ HABERLER