Yer Fıstığı Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler
Yer fıstığı fındık ailesinden gibi görünse de baklagiller familyasının bir üyesidir. 350 gram fıstık ezmesi yapmak yaklaşık 600 gram yer fıstığına ihtiyaç vardır. Şimdilerde özellikle sporcuların fazlasıyla tükettiği fıstık ezmesi, hepimizin düşündüğünden daha eski.
Fıstık Ezmesinin Tarihi
Uzmanlar, fıstık ezmesinin Aztekler tarafından ortaya çıkarıldığına inanıyor. Fıstık ezmesi yapmanın öncelikli kuralı, karışımın en az % 90'ının fıstık olmasıdır.
Arachibutyrophobia Nedir?
Bu terim fıstık ezmesinin yerken damağa yapışma korkusunu ifade eder. Yani, fıstık ezmesi yedikten sonra ağzınızın yapışmasıyla ilgili endişelenen kişilerde görülebilir.
Yer Fıstığının Sağlık Faydaları
Yer fıstığı harika bir antioksidan, besin, mineral ve vitamin kaynağıdır. Zengin içeriği ile gelişmeyi ve büyümeyi destekler.
Söyleşi: Süt İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Dr. Neriman İnanç ve Ebru Akel'in katılımıyla gerçekleşen, sütle ilgili doğru bilinen yanlışları ve göz ardı edilen gerçekleri konuştuğumuz söyleşimiz yayında.