Vişne Sapının Sağlığa Olan Etkileri Araştırılıyor!

Evet, vişne sapı sağlık için oldukça fayda sağlıyor. Peki nedir bu faydalar? Neden vişne saplarını atmamalıyız? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım bu soruların cevabını veriyor.

Vişne Sapının Sağlık Faydaları

Vişne sapı, anti inflamatuar (iltihap karşıtı), antiseptik, sıkılaştırıcı, sakinleştirici, detoksifiye edici, diüretik ve laksatif etkilere sahiptir.

Vişne Sapının Sağlık Sorunlarına Etkisi

Vişne saplarının böbrek, gut ve romatizma sorunlarının tedavilerinde ve genel bir sakinleştirici etki vererek sinirleri güçlendirmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Fitoterapide Kullanımı

Fitoterapide yüzyıllardır etkili ve güvenli bir yöntem olarak vişne sapları kullanılmaktadır.

Diüretik Özellikleri

Bu diüretik etki saplarda bulunan doğal olarak bulunan bioflavanoidler ve potasyum tuzlarından gelmektedir.

Detoksifiye Edici Etkileri

Vişne sapları idrarla ve genel olarak sindirim sürecinde vücut atıklarının ortadan kaldırılmasını teşvik ederken, su tutulmasını hafifletmeye, şişkinlik oluşumunu önlemeye ve bacaklardaki klasik ödem belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

Detoksifikasyon Sürecine Katkısı

Vişne sapları vücudun doğal detoksifikasyon sürecine katkıda bulunur.

Böbrek ve İdrar Yolları Sağlığı İçin Kullanımı

Güçlü diüretik ve iltihap karşıtı özellikleri sayesinde vişne sapları toz veya çay formunda böbrekler ve idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur.

Metabolizma Düzenleyici Etkileri

Metabolizmayı düzenlemeye yardımcıdır, vücudun toksin atımını desteklediğinden yağ ve selülitin ortadan kaldırılmasına ve cildin elastikiyetinin yeniden kazandırılmasına katkıda bulunur.

Kan Şekeri Seviyelerini Dengeleme

Vişne sapındaki polifenolik flavonoid bileşikleri ve antosiyaninler insülin üretiminin artmasına yardımcı olduğundan, kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye ve iştahı kontrol etmeye fayda sağlar.

Çay Nasıl Yapılır?

Çay için taze veya kuru saplar kullanılabilir. 1 litre kaynar suya 5 yemek kaşığı sap ekleyin. 5 dakika kaynatın. Üzerini örtün ve 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra isterseniz tatlandırıcı ekleyebilirsiniz. Günde 1 fincan yeterlidir, yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra tercih edilebilir. Fazlası buzdolabında ağzı kapalı şekilde 3 gün kadar saklanabilir.

İLGİLİ HABERLER