Sahurda yiyen saatler içinde acıkıyor, uzak durun

Oruç tuttuğunuzda hemen acıkıyorsanız bunun nedeni sahurda tükettiğiniz gıdalar olabilir. İşte sahurda asla yememeniz gereken gıdalar

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar ve sahur zamanlarında tüketilecek besinler tekrar gündeme geldi. Sahurda alınan gıdaların gün içindeki enerji seviyesinizi etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Sahurda Tüketilmemesi Gereken Besinler

Sahur zamanında şekerli gıdalardan kaçınılması önemlidir. Tatlı tüketmek kan şekerinizi hızla yükseltip daha çabuk acıkmanıza neden olabilir.

Patates

Patates, tüketildikten kısa bir süre sonra tekrar acıkmanıza yol açabilecek bir besindir.

Yüksek Şeker İçeren Meyveler

Yüksek şeker içeriğine sahip meyvelerden uzak durmak gereklidir. Kavun, karpuz, üzüm gibi meyveler sahurda tercih edilmemelidir.

Taze Sıkılmış Meyve Suları

Taze sıkılmış meyve sularının da sahurda tüketilmemesi önerilir. Meyve suları genellikle iftardan sonra tercih edilmelidir.

Pide

Ramazanın vazgeçilmezi olan pide, sahurda tüketilmemelidir çünkü yüksek miktarda şeker içerebilir ve erken acıkmanıza sebep olabilir. Sahur için tam buğday ekmeği tercih edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER