Deterjandan iki kat etkili tencere parlatma yöntemi açığa çıktı

Mutfaklarda yapılan hatalar tencere ve tavaların dibinde yanık lekelerinin oluşmasına yol açabilir.

Tencere ve tavalar ocakta olması gerekenden fazla unutulduklarında dibine tutar. Tencere ve tavaların dibinde oluşan bu yemek yanıkları sadece deterjan kullanımı ile kolay bir şekilde geçmez. İnatçı lekeler olan yanık yemek artıklarını temizlemek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

Temizlik önerileri içerisinde yer alan doğal yöntemler sayesinde tencerelerinizi adeta ayna gibi parlatabilirsiniz. Tencere ve tavaları temizlemenin püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Karbonat: Doğal bir temizlik ürünü olan karbonat aşındırıcı yapısı sayesinde tencereleri temizlemeye yardımcı oluyor. Karbonat ile tencereleri temizlemek ise oldukça basittir. Bu işlemi uygulamak için bir paket karbonatı tencerenin dibine dökün. Ardından üzerine 3 yemek kaşığı ılık su dökün. Sünger yardımı ile güçlü şekilde bastırarak ovalayıp lekeleri çıkarabilirsiniz.

Elma sirkesi: Elma sirkesi asidik yapısı ile mutfaklarda temizlik amacıyla kullanabileceğiniz etkili bir üründür. Elma sirkesi ile tencerelerdeki yanık lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz. bu işlemi uygulamak için 1 su bardağı elma sirkesini yarım çay bardağı su ile karıştırarak tencereye dökün. Tencereyi 3-5 dakika kadar ısıttıktan sonra ılımasını bekleyin. Daha sonra sünger yardımı ile lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.

Limon ve tuz: Limonun asidik yapısı ve tuzun aşındırıcı özelliği bir araya geldiğinde tencerelerdeki yanmış lekeleri kolayca giderebilirsiniz. Lekelerden kurtulmak için 1 limonun suyunu sıkın ve 2 yemek aşığı tuz ile birlikte tencere koyun. 20 dakika kadar bekledikten sonra sünger yardımı ile tencerenin dibini ovalayarak temizleyebilirsiniz.

Elma kabuğu: Elma kabuğu elmanın kendisi gibi asidik yapıya sahiptir. Doğal bir asidik olan elma kabuklarını kullanarak tencereleri kolayca temizleyebilirsiniz. İlk olarak elmanın kabuklarını soyun ve bu kabukları tencereye koyun: Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra tencereyi 5 dakika kadar ocakta ısıtın. Daha sonra elma kabuklarını bir beze sarın ve suyu dökün. Be içerisindeki elma kabuklarını kullanarak tencerenin dibini temizleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER